Wat zijn fibromen / steelwratjes ?
Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, zijn goedaardige bindweefselwratjes. Ze kunnen voorkomen op oogleden, in de hals, op armen of onder de oksels. Iedereen van 30 jaar en ouder heeft er wel ergens een of meerdere fibromen op de huid. Hoewel iedereen fibromen kan ontwikkelen , hebben mensen met diabetes of mensen met overgewicht meer kans op het inwikkelen van fibromen.

Gaan fibromen / steelwratjes vanzelf weg ?
Nee fibromen gaan niet vanzelf weg. Bij sommige mensen kunnen in de loop der jaren meerdere fibromen op de huid ontstaan.

Wat zijn de voordelen van het verwijderen van fibromen / steelwratjes ?

  • Egalere huid zonder huidoneffenheden
  • Minder pijnlijk dan laser of dermabrasie
  • Snel herstel
  • Korte behandeling
  • Snel resultaat

Hoe wordt de fibroom verwijderd?
Voor het verwijderen gebruiken wij een ‘Zapper’. Deze zapper werkt op een veilige laagstroom, voorzien van een puntige elektrode die net boven de wrat of fibroom wordt gehouden. Wanneer er met de zapper stroom wordt gegeven komt er een klein vonkje. De wrat of fibroom zal hierdoor verschrompelen of van de huid worden weggebrand. Na de zapper behandeling zal er een korstje ontstaan die er na enkele dagen af zal vallen. Het aantal zapper behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de grootte van de wrat of fibroom. Dit kan variëren van 1 tot 4 zapper behandelingen. Het verwijderen van een fibroom of wratje met de Zapper duurt slechts enkele minuten.

 

Krijg ik een litteken van het verwijderen van fibromen / steelwratjes ?
Nee u krijgt geen littekens van het verwijderen van fibromen. Wel kan er een klein korstje ontstaan dat na enkele dagen er vanzelf afvalt. Het is een kleine en niet pijnlijke ingreep.

*5 wratjes prijs op aanvraag