Tijd om je huid onder de loep te nemen

We genieten vandaag nog even van een zonnige dag, maar we merken dat de zomer echt wel voorbij is: de kinderen gaan terug naar school, de files zijn opnieuw langer en de dagen zijn al wat korter. Als je de balans van de zomer opmaakt, moet je zeker naar je huid kijken. Velen onder ons hebben genoten van een weldoende vakantie en waarschijnlijk ook van het zonnetje, maar wat voor effect heeft dit gehad op onze huid? Tijd om je huid onder de loep te nemen en wat rust te geven.

Pigmentvlekken

We hebben allemaal gekleurde vlekjes op onze huid. Na de zomer lijken deze altijd meer aanwezig dan in de winter. Deze periode van het jaar is perfect om je pigment weer aan te pakken. Verdwijnen zal het nooit helemaal maar we kunnen er wel voor zorgen door met een aantal peelingen, de ELT licht therapie en dagelijks product gebruik het pigment minder zichtbaar is.

Dehydratatie vermijden

Door de zon is onze huid wat dikker door de dode huidcellen aan het oppervlakte van de huid. Hydrateren door zo’n dikke laag valt vaak niet mee. Ook hier is peelen een goed idee. Hydateer je huid met bijvoorbeeld peptides en onze hydrating oil capsules om je huid snel weer in topvorm te krijgen voordat de winter begint. Vergeet ook je huid, haar en nagels van binnenuit niet te voeden met huidsupplementen bv. Omega’s 3, anti-oxidanten of Vitamine A. En vergeet niet iedere dag je huid te beschermen met een SPF.

Roodheid aanpakken

Na de zomer zijn ook die rode haarvaatjes wat meer zichtbaar op de wangen. Wist je dat Vitamine C icm de Vitamine A die je al gebruikt helpt tegen deze roodheid? Wil je snel camoufleren dan kan dat ook met een conceiler of een mooie foudation of poeder van Jane Iredale.